Kamperen in de Ardennen staat garant voor een onvergetelijke vakantie

geplaatst in: Uncategorized | 0

Lekker aan het strand liggen bakken of een vakantie doorbrengen in een luxueus resort of toch liever een lekker actieve outdoor vakantie op de camping? Zoveel mensen, zoveel wensen. Iedereen heeft zo zijn of haar voorkeuren als het gaat om vakantie. Er zijn veel Nederlanders helemaal verzot op kamperen en Europa is dan ook een uitstekend continent voor de ideale kampeervakantie. Als Nederlanders hoeven we het bovendien helemaal niet ver van huis te zoeken. De Belgische Ardennen bieden namelijk ontzettend veel mogelijkheden voor de beste kampeervakanties boordevol activiteiten in een schitterende omgeving op slechts een paar uur rijden van Nederland!

Uitgelicht: Actieve Camping Ardennen Voor Actieve vakantie

De Ardennen is een perfect bestemming voor kamperen met grote groepen

De Ardennen zijn niet alleen zeer geliefd bij particulieren, maar ook een populaire bestemming onder scholieren en universiteiten voor schoolkampen of werkweken. Mede door de korte reistijd, maar ook vanwege het grote aantal campings die zeer goed berust zijn op grote groepen en naast accommodatie ook tal van activiteiten bieden, maakt dit gebied tot de ideale bestemming. De Ardennen zijn gelegen in het Franstalige Wallonië en bestaat uit een bosrijk heuvellandschap met een aantal rivieren. Het landschap en de natuur biedt naast adembenemende uitzichten ook veel mogelijkheden voor diverse outdoor activiteiten, zoals bijvoorbeeld kano tours, survivaltochten en bergwandelingen. De meeste campings zijn uitgerust met alle kennis op het gebied van deze activiteiten en bieden vaak diverse groepsarrangementen en verhuur van kano’s en fietsen.

Tip: écht leuke camping in de Ardennen

Korte afstand vanuit Nederland maakt de Ardennen ook geschikt voor een lang weekend kamperen

Niet alleen voor een actieve vakantie, maar ook voor een rustige vakantie in de natuur ben je in de Ardennen op de juiste plek. Je vindt hier prachtige rustige campings aan de oever van de Ourthe en de pittoreske Belgische dorpjes bieden voldoende faciliteiten om er eens een dagje op uit te gaan. De campings in de Ardennen zijn uitgerust met uitstekende faciliteiten en ondanks de populariteit van dit gebied, is het nooit overvol en is er altijd genoeg ruimte voor iedereen. Een voordeel aan de korte reistijd vanuit Nederland, is dat het dit gebied ook uitstekend geschikt maakt voor een lekker lang weekend er even helemaal tussenuit in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *