Hebben we nog wel een reisverzekering nodig?

geplaatst in: Uncategorized | 0
afgelegen, avontuur, blauwe lucht

Het is je wellicht al opgevallen. Door de huidige problemen in het land zullen veel mensen waarschijnlijk niet of minder op vakantie gaan. Dit zal resulteren in minder vakanties en minder gebruik van de reisverzekering. Het is dan ook de vraag of deze reisverzekering dan nog wel nuttig is. In dit blogartikel zullen we je dan ook meer informatie geven over de reisverzekering.

Wat is de reisverzekering

Een reisverzekering zorgt er voor dat schade die je oploopt op reis vergoed worden. In de meeste gevallen dekt de reisverzekering enkel de vakanties, niet de zakenreizen. De verzekering valt ook onder de schadeverzekeringen. De reisverzekering is een aanvulling op andere verzekeringen, zoals een zorgverzekering of inboedelverzekering. Hij wordt dan ook pas echt gebruikt als de andere verzekeringen geen dekking geven.

Er zijn verschillende reisverzekeringen. Zo heb je de doorlopende en de kortlopende. Deze namen spreken al voor zich. De doorlopende reisverzekering biedt dekking over het gehele jaar. Als je dus meerdere vakanties hebt, dekt hij ze allemaal. De kortlopende denkt enkel één vakantie voor een bepaalde periode. Deze zul je dus, als je vaker op vakantie gaat, vaker af moeten sluiten.

Wat is het voordeel van een doorlopende reisverzekering in deze corona tijd?

In de huidige corona tijd reizen we een stuk minder. Hierdoor lijkt een doorlopende reisverzekering overbodig. Je kunt er dan ook voor kiezen om hem op te zeggen, aangezien je toch niet gaat reizen. Dit is echter niet altijd de beste optie. Doordat je de verzekering vaak voor meerdere mensen afsluit, en zo geniet van gezinskorting, is hij erg goedkoop. Daarnaast kan het voorkomen dat je bijvoorbeeld een dagje naar België gaat. Ook in dit geval is de reisverzekering een handige om op zak te hebben. De doorlopende reisverzekering kan al goedkoper zijn bij een reis van 11 dagen per jaar. Als je dus bijvoorbeeld in december nog eens op vakantie wilt gaan, is het verstandig om de doorlopende reisverzekering aan te houden!

Nadelen van een doorlopende reisverzekering

Niemand houdt van teveel betalen. Zeker niet als je er helemaal geen gebruik van maakt. Het kan dan ook voordelig zijn om de reisverzekering voor nu te annuleren, en pas weer aan te sluiten als je weer plannen hebt om op reis te gaan. Dit kan voor nu een kostenbesparing met zich meebrengen. Je maakt er op dit moment namelijk geen gebruik van waardoor je voor niks betaald. Wel dient er in de meeste gevallen voordat je kunt opzeggen een minimale contractperiode verstreken zijn. Is dit zo? Dan kun je de reisverzekering voor nu opzeggen. Denk er echter wel aan dat wanneer je een dagje naar Duitsland of België gaat, je reisverzekering niet afgesloten is. Op dat moment dien je dan ook snel weer een nieuwe af te sluiten. Om je al deze moeite te besparen, is het verstandig om de doorlopende reisverzekering aan te houden. Dan weet je immers zeker dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan als je op vakantie pech hebt!

Vergelijken van reisverzekeringen

Ben je opzoek naar een doorlopende reisverzekering? Sluit die dan niet meteen af zonder eerst te vergelijken. Een doorlopende reisverzekering vergelijken kan via meerdere sites. Zelf vind ik de vergelijker vanTotaalbesparen.com altijd erg fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *