Rondreis Amerika,niet voor niets op de Bucket List top3

geplaatst in: Uncategorized | 0

Amerika wordt niet voor niets vaak ‘ The land of Opportunities’ genoemd. De mogelijkheden ook voor een rondreis Amerika Oostkust  zijn hier bijvoorbeeld eindeloos. Van New York tot Cuba, zowel Noord-, Midden- als Zuid-Amerika zijn een paradijs op aarde. Je ontdekt hier plekken die je van je leven niet meer gaat vergeten. Of je nou een fly & drive boekt of met een camper het land ontdekt, je vakantie wordt hier altijd een herinnering voor het leven.

Bij een rondreis ga je Amerika ontdekken

Er is iets met Amerika dat je nergens anders vindt. De sfeer, het eten, de uitgestrekte natuur, het gemak waarmee je kunt reizen, het is hier gewoon relaxt. Je hebt een heel leven nodig om het reusachtige continent Amerika te ontdekken, dus het is verstandig om een paar favoriete plekken voor een bezoek te kiezen. Huur een grote SUV en maak vooral gebruik van cruise control. De verkeersregels kunnen, net als de belastingheffingen, per staat verschillen. Lees je vooraf dus goed in voor je een boete krijgt of voor niets bij een verkeerslicht staat te wachten.

Vriendelijkheid

Amerikanen zijn over het algemeen ontzettende vriendelijke mensen die zelfs van hele banale dingen een klein feestje kunnen maken. Het werkt ook aanstekelijk, een van de grote charmes van een rondreis Amerika. Kijk dus niet raar op als je een parkeerwachter een dansje ziet maken of een welgemeend compliment krijgt, zomaar op straat. Ze hoeven voor deze vriendelijkheid zeker niet altijd iets terug, maar hou wel rekening met het feit dat het geven van fooi in Amerika in een restaurant echt een must is.

Pretparken

Pretparken zijn belangrijk voor Amerikanen, je zult ze zeker in Noord-Amerika dan ook regelmatig tegenkomen. Niet alleen in Florida en Californië, hoewel ze daar wel het mooist tot in detail gethematiseerd zijn. Vergelijkbaar met de Efteling, maar dan in enorme afmetingen. Goede schoenen zijn dan ook onmisbaar, want je legt behoorlijke afstanden af. Van Spongebob tot Mickey Mouse en van Bart Simpson tot Anna en Elsa, de pretparken zijn tot in de puntjes verzorgd in Amerika.

Indrukwekkend

Niet alleen pretparken zijn indrukwekkend, in Amerika kijk je overal je ogen uit. Van moeras tot woestijn, van wolkenkrabber tot waterval. Alles is groot en Groots. Je voelt je als mens soms nietig in deze indrukwekkende omgeving. Vergaap je aan de Grand Canyon of de watervallen van Iguazu in Brazilië, of geniet van een tramrit in San Francisco. Amerika is het land van de film, en vrijwel alles lijkt hier wel het decor van een filmset.

Houd je aan de regels

Er zijn natuurlijk ook minpunten. De lange reis in het vliegtuig en de prijs die je betaalt voor je ticket, bijvoorbeeld. Hoe vriendelijk Amerikanen ook zijn, ze kleuren altijd binnen de lijntjes. Hou je dus aan de regels, zoals die van de ESTA-aanvraag. Je komt Amerika namelijk niet binnen als je geen geldig inreisvisum hebt. Bij binnenkomt op het vliegveld kun je ook beter geen grappen maken, bij de douane zijn ze daar niet van gediend. Eenmaal je bagage gevonden kan de reis van je leven beginnen. Welcome to America !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *