Uw boot klaar maken voor de winterstalling

geplaatst in: Uncategorized | 0

Uw boot klaar maken voor de winterstalling

Als boot eigenaar staat u na het vaarseizoen voor een keus of u uw boot in het water laat liggen of dat u hem in een hal wilt stallen. In allebei de situaties moet u rekening houden met een aantal belangrijke zaken. De belangrijkste zaken die goede voorbereiding nodig hebben voor de winter zijn de buitenboordmotor, gas en elektra, het romp en dek en de tuigage.

De taken die u moet uitvoeren om uw boot winterklaar te maken verschillen per boot, let daarom goed op waar uw boot kan blijven staan op water en waar vocht en kou geen schade aan kunnen richten. Wij raden ook aan om een aantal keer tijdens de winterstalling uw boot na te lopen om te kijken of alles goed is en er geen beschadigingen zijn.

Onderhoud aan uw boot

Tijdens de winterstalling is naast routineonderhoud aan bijvoorbeeld de buitenboordmotor, aanvullende handelingen worden uitgevoerd. De motor moet namelijk ook winterklaar gemaakt worden om te zorgen dat er geen schade aangericht kan worden en om te zorgen dat u een goede start van het nieuwe vaarseizoen kunt hebben. Ook al heeft u weinig uren gemaakt op het water raden wij alsnog aan om onderhoud te plegen aan uw buitenboordmotor, om te zorgen dat u de meest optimale start van het volgende vaarseizoen heeft. Om uw buitenboordmotor winterklaar te maken raden wij aan om advies te vragen bij een erkende leverancier of watersportwinkel, de hebben de juiste informatie om u goed op weg te helpen. Ook is google in goede hulp factor, zo kunt u bijvoorbeeld de zoekterm ‘Winterklaar maken buitenboordmotor’ gebruiken om zo verschillende informatie te vinden.

Winterstallen van uw boot

Als het vaarseizoen over is komt u vaak voor een keus, u moet namelijk een keus maken of u uw boot in het water laat liggen, aan de kant of in een hal laat stallen. De goedkoopste keus is vaak als u uw boot in het water laat liggen dit heeft natuurlijk wel invloed op de voorbereidingen die u moet doen. Als uw boot buiten ligt moet u er natuurlijk rekening mee houden met alle verschillende weersomstandigheden die schade aan uw boot aan kunnen richten. Het voordeel van een hal is dat uw boot binnen staat en beschermd is, vaak is een hal ook nog verwarmd wanneer het begint te vriezen buiten zodat uw boot optimaal blijft. U kunt ook onderhoud gaan plegen aan uw boot als hij in een hal staat, zo kunt u uw boot voorbereiden op het nieuwe seizoen zodat u optimaal van start kunt gaan.

Vragen en/of advies nodig?

Wilt u uw buitenboordmotor winterklaar maken of weet u niet wat de beste optie voor u is om uw boot te stallen en heeft u nog vragen? U kunt makkelijk contact op nemen met erkende leveranciers of watersportwinkels die u vrijblijvend advies kunnen geven of eventueel u kunnen begeleiden in dit proces. Vooral als het de eerste keer is dat u uw boot gaat stallen of winterklaar gaat maken kan het een ingewikkeld proces zijn. U kunt ook gebruik maken van de zoekterm ‘winterklaar maken boot’ op google om meer informatie te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *