Zonder miljoenen met een privévliegtuig de wereld rond

geplaatst in: Uncategorized | 0

Het beeld dat je in eerste instantie krijgt, als je je de geluksvogels voorstelt die rondvliegen in luxe privévliegtuigen, is geld, veel geld, bergen geld. Privévliegtuigen zijn immers voor de miljonairs onder ons, de 1 %. En de enige reden die jij ooit zou kunnen hebben om in zo’n icoon van luxe en overvloed de wereld rond te reizen, is het winnen van de loterij. Nou, nee dus. In bepaalde gevallen, als je een beetje grondig het internet afstruint, kun je door een privévliegtuig te huren goedkoper vliegen dan met een prijsvechter.

Hoe is het mogelijk?

Een eigen privévliegtuig kopen kan natuurlijk niet voor een prikkie. Zelfs een ouder tweedehands model zonder enige luxe kopen en onderhouden is een dure hobby. Een privévliegtuig huren voor een enkele reis kan echter verrassend goedkoop zijn. Let wel op dat we hier niet mee bedoelen dat een eigen vliegtuig huren voor jouw zakenreis naar New York meteen voordelig is. De reden waarom sommige vluchten met een privévliegtuig zo goedkoop zijn, is omdat deze anders zonder passagiers gevlogen zouden worden.

Privévliegtuigen van de rijken onder ons moeten vaak van het ene naar het andere vliegveld worden gevlogen zonder passagiers. Als iemand bijvoorbeeld een dure vlucht gehuurd heeft van Londen naar New York, maar het privévliegtuig staat gestald in Amsterdam, dan moet het vliegtuig eerst van Amsterdam naar Londen worden gevlogen. En het is hier dat iedereen zonder miljoenen kan profiteren. De vliegtuigmaatschappijen die immers het verhuren van privévliegtuigen regelen, willen het liefste uit elke mogelijke vlucht geld halen. Daarom maken ze op hun websites bekend welke vluchten leeg gevlogen worden en die vluchten worden voor grote kortingen aangeboden.

Hoe goedkoop is het om een privévliegtuig te huren?

Om te beginnen moet je met het huren van een privévliegtuig je realiseren dat alles zit inbegrepen in de prijs. Als je met een groep weggaat, hoef je niet voor iedereen apart te betalen. De prijs van het huren van een heel vliegtuig kan met maximale bezetting en tegen een voordelige prijs, goedkoper zijn dan het kopen van kaartjes voor iedereen in een lijnvlucht. En anders lege vluchten, die bij bijvoorbeeld PrivateFly worden aangeboden met 75% korting, zijn erg voordelig. Zelfs bij de vluchten die toch wat duurder zijn, is het verschil niet onoverkomelijk en is het overweldigende verschil in luxe een stuk groter dan het verschil in prijs. Dus doe eens gek en huur je eigen vliegtuig.

Wat zijn de nadelen?

Het klinkt natuurlijk allemaal heel mooi, er zitten ook wat nadelen aan vast. Zo kun je een vlucht vaak past kort van tevoren boeken. Moet je er echt voor zorgen dat een vliegtuig helemaal bezet is, want met een handjevol wordt het alsnog een dure grap. En kan je vlucht op het allerlaatste moment plotseling geschrapt worden als het de vliegtuigmaatschappij is gelukt om het vliegtuig voor de volle prijs te verhuren.

Bron: First Class Aviation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *