Boot huren in Haarlem? Dit zijn de mogelijkheden!

geplaatst in: Uncategorized | 0

Haarlem is een prachtige plek in Nederland om te verkennen per boot. Zo kunt u bijvoorbeeld varen in de historische grachten van Haarlem, over het Spaarne, de monumentale Stadsbolwerken of kiezen voor het rondje Haarlem via Spaarndam en de Mooie Nel. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden voor het huren van een boot in Haarlem!

Bootverhuurwebsite

Een zeer handige manier om een boot te vinden die te huur wordt aangeboden, is door naar een bootverhuur website te gaan. Op dat soort websites bieden booteigenaren, zowel particulier als zakelijk, hun boten aan voor de verhuur. Zo kun je makkelijk een boot vinden die bij jouw wensen en budget past! En je kunt het ook nog eens gebruiken voor andere plaatsen dan Haarlem.

Sloep huren

Het is mogelijk om een fluistersloep te huren in Haarlem. Je kunt online een sloep reserveren, en met je mobiele telefoon de sloep activeren. Dat maakt het mogelijk om zelfs tot een uur van te voren een sloep te huren! Voor deze sloepen heb je geen vaarbewijs nodig. Voor zowel korte als langere vaartochten biedt Haarlem een geweldige ervaring. De hoofdstad van Noord-Holland wordt geroemd om haar prachtige grachten met karakteristieke panden. De rijke historie is op unieke wijze te beleven vanaf het Spaarne en direct rond de stad vind je talrijke picknick plaatsen en sprookjesachtige theehuizen.

Huur een motorboot

Een andere mogelijkheid om door (de binnenstad) van Haarlem te varen is door het huren van een motorboot. Ook voor deze boten heb je geen vaarbewijs nodig. Je kunt kiezen uit een 6-persoons of een 12-persoons boot. Leuke bijkomstigheid: zwemvesten en poncho’s zijn gratis inbegrepen. Je kunt kiezen uit allerlei soorten motorboten. Van een relatief simpele polyesterboot tot een Hollandse sloep, met prachtig luxueuze houten afwerking.

Ga mee met een rondvaartboot

Een andere optie als invulling voor jouw vakantie ideeën in Haarlem, is om mee te gaan met een rondvaartboot. Het leuke van een rondvaartboot is dat dit goed te combineren is met een culinaire proeverij, een museumbezoek of een tocht door de omgeving. Ook een aanrader voor een huwelijksfeest, groepsuitje of zakelijk evenement trouwens!

 

Kortom; er zijn veel manieren op Haarlem per boot te verkennen. Voor ieder budget is er een geschikte boot te vinden. Waar je ook voor kiest, varend door de historische grachten van Haarlem of de andere schitterende rondjes is het genieten geblazen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *