Skitripje naar Spanje deze kerst

geplaatst in: Uncategorized | 0

In de zomer ga je er voor voetbalreizen naartoe, maar in de winter is een ander verhaal! Niks te doen in de kerstvakantie, maar toch de behoefte om weg te gaan? Boek een lastminute in Spanje! Daar zou je niet meteen aan denken in de winterperiode, maar Spanje heeft geweldige plekken om te gaan skieën. Spanje heeft namelijk veel verschillende weeromstandigheden door het hele land heen. Spanje kan in de winter niet alleen heel koud worden, maar heeft ook nog eens vele hoge bergen, waardoor er sneeuw ontstaat in de bergen. Er zijn dan ook veel skipistes aangelegd. In gebieden rond de stad Granada kan er in de winter het langst worden genoten van de wintersport.

Sierra Nevada, het skigebied dat rond Granada ligt, is een beroemd skigebied met skipistes van kilometers lang. Het is dan ook een gebied heeft van 121 kilometer aan pistes. Spanjaarden brengen er vaak het weekend door. Het kan er tijdens vakantieperiodes heel druk worden, al zijn er veel skiliften en de wachttijden kunnen dan hoog oplopen. Ook is de Après Ski minder ‘gezellig’ dan in andere skigebieden in Europa, al is het wel mogelijk om tapas te eten met een Spaans biertje naast je bord; meer is er dan ook niet nodig.

Dit is niet het enige skigebied in Spanje. Zo liggen in de Pyreneeën bijvoorbeeld Baqueira, Beret, Bonaiqua, Candanchu, Cerler, Formigal en La Molina. Dit zijn voorbeelden van gebieden die echt een bezoekje waard zijn, vooral in de winter. Zo maakt de diversiteit van de weersomstandigheden in Spanje het leuk om door het land te reizen, zodat er ook aan de kust genoten kan worden aan de kust. Zo is er ook wat voor de mensen die niet zo houden van wintersport, je kan natuurlijk altijd een vakantiewoning Spanje huren overwegen! Ook ligt de prijs van een skipas in Spanje veel lager dan in de rest van Europa. Een lastminute naar Spanje kan dus precies zijn wat jij nodig hebt deze kerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *