Wandelen in de Kampina

geplaatst in: Uncategorized | 0

In elk seizoen is het heerlijk genieten in de natuurgebied de Kampina. In de winter zijn de weilanden mooi bedekt met een witte pak sneeuw en de sloten en vennen keihard bevroren. Het is een prachtig plaatje en zeer populair onder natuur fotografen die wandelen in de Kampina.

Tijdens de lente staat alles in dit mooie gebied tussen Oirschot en Boxtel in bloei en verschijnen er van allerlei soorten dieren. Het natuurgebied is namelijk rijk aan fauna, zo lopen er kuddes koeien en Schotse hooglanders rond. Deze dieren zijn natuurlijk uitgezet, maar er leven ook inheems diersoorten, zoals de vos, dassen, eekhoorns, roofvogels, watervogels, herten en salamanders. Het is een lust voor het oog en vooral van wandelaars die lekker in de natuur willen wandelen.

Wandelroutes starten vanaf campings en hotels

Vanuit verschillende accomodaties, campings en hotels kan worden gestart aan een wandeltocht. Of uw pakt de fiets of auto en u start bij één van de vele startpunten voor de wandelroutes in de Kampina.

In de zomer is het best wel druk in de Kampina, veel mensen hebben vakantie en pakken hun fiets of wandelschoenen en zoeken de natuur op. Vooral in het heerlijke zomerzonnetje is het goed vertoeven in de Kampina. Een picknick is bijvoorbeeld een goed plan, mag ik als tip geven.

Na de mooie warme zomer gaan de blaadjes van de vele bomen in de Kampina vallen. Veel wandellaars en fietsers beschouwen de Herfst misschien wel als het mooiste seizoen. Alle bomen en bossen staan mooi te pronken met hun blad van vele kleuren. Het is een mooi schouwspel.

Zo heeft elk seizoen zijn charmes en daarom is wandelen in de Kampina in Brabant een favoriete bezigheid van de meeste toeristen. Bent u in de buurt? Kom dan zeker een kijkje nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *