Op winstersport in alle rust

geplaatst in: Uncategorized | 0


Als je wilt gaat skiën kijk je waarschijnlijk meteen naar een skivakantie in Frankrijk, Oosterrijk of Zwitserland. En met jou zijn er duizenden andere mensen die ook naar die skioorden gaan. Het resultaat is drukke pistes, lange wachtrijen bij de skiliften en dure appartementen. Als je op wintersport in Noorwegen gaat heb je hier geen last van. De pistes in Noorwegen zijn veel rustiger en de chalets een stuk betaalbaarder. Tijdens een wintersport in Noorwegen kun je meer genieten van de rust, de ruimte en de prachtige natuur. Noorwegen is erg geschikt voor skiërs, snowboarders en langlaufers. Vooral wintersporters die voornamelijk voor de sport en mooie skigebieden gaan zijn erg content over Noorwegen en willen niets anders meer.

Skigebieden in Noorwegen
In Noorwegen zijn er vier wintersportgebieden. Het grootste skigebied van Noorwegen is Trysil. Trysil heeft 66 pistes. Je kunt daar skiën, snowboarden en langlaufen. Dezelfde mogelijkheden biedt het iets kleinere gebied Hemsedal met 52 pistes. Hemsedal ligt in de Scandinavian Alps. Voor wintersporters die nog meer rust willen is er Geilo. Geilo is één van de oudste skigebieden en heeft 39 pistes. Als laatste heeft Noorwegen nog een gebied speciaal voor langlaufers. Dit gebied bevat 350 kilometer langlaufpistes en ligt op 20 kilometer afstand van Lillehammer.

Huskysafari’s in Noorwegen
Je wintersport in Noorwegen wordt nog indrukwekkender als je meegaat op een huskysafari. Je kunt op huskysafari in de skigebieden Trysil en Hemsedal. Tijdens een huskysafari wordt je door 6 husky’s voortgetrokken op een slee door het prachtige Noorse landschap. Voordat je over bevroren meren en door de dikke sneeuw wordt voortgetrokken krijg je eerst een uitleg over hoe je de slee kunt besturen. Vervolgens kun je 2,5 uur je ogen uitkijken en genieten van het winterse landschap. Het is verstandig om je huskysafari vooraf te boeken omdat het erg populair is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *