Is een zwembadrooster echt nodig?

geplaatst in: Uncategorized | 0

Je wilt een zwembad van Pooljoy maar je wilt niet van die lelijke roosters aan de rand van het zwembad. Eigenlijk vind je ze overbodig. Ik heb me in het nut van een zwembadrooster verdiept en kwam tot een verrassende conclusie.
Een zwembadrooster is een lelijk ding

Dat is een unanieme conclusie. Het doet zeer aan je handen wanneer je je opdrukt om uit het water te gaan. Het doet zeer aan je voeten en je wilt niet weten welke levende wezens er onder het rooster huizen. Toch is een zwembadrooster een niet te missen item om je zwembad compleet te maken. Ze zijn er in verschillende maten en vormen. Je kunt vaste roosters in gedeelten laten monteren of een oprolbaar rooster nemen. Zwembadroosters zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Je kunt het rooster dus aanpassen aan de sfeer van je tuin.

 

Een zwembadrooster is echt nodig

Denk aan al het vuil dat mensen meenemen het zwembad in. De steentjes, het gras, de dode beestjes die aan de voeten van mensen en kinderen blijven kleven voordat ze het zwembad ingaan. Doordat het water over de rand van het zwembad klotst, zal het overgrote deel van het vuil onder het rooster terechtkomen. Vervolgens is het simpel om dit vuil af te voeren zodat het niet weer terug in het water komt. Het heeft ook een anti slipfunctie. Rennende kinderen kunnen over het sterke rooster lopen zonder dat ze vallen en daarbij de meest ernstig denkbare letsels overhouden.
Een rooster voor het afvoerpuntje

Stel dat er geen rooster voor het afvoerputje van het zwembad zit? Dan zouden mensen er bijna doorheen gezogen worden. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Nu is het natuurlijk niet echt een afvoerpuntje. Het is bedoeld om het water te zuiveren. Het trekt het water aan en het komt vervolgens op een andere plek weer in het zwembad terecht.

Laat je goed adviseren voordat je tot aanschaf van een zwembad overgaat. En onthoud dat een zwembadrooster een onmisbaar item is voor je zwembad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *