Zadar ontdekken op de mooiste manier?

geplaatst in: Uncategorized | 0

Zadar. Een oude stad in Kroatië, welke voor langere tijd deel uitmaakte van het Byzantijnse en Romeinse rijk. Deze stad heeft daarom veel te bieden als unieke vakantiebestemming. De verschillende straatjes, bezienswaardigheden en de natuur laten jou jouw ogen uitkijken. Een vakantie naar deze stad zal daarom te allen tijde de moeite waard zijn. Jij hoeft alleen nog maar te bepalen op welke manier jij de stad bezoekt. En wat is er nou beter dan een boot huren? Hieronder lees je waar je allemaal aan kunt denken tijdens jouw bootvakantie. 

 

Met een boot naar Zadar biedt mogelijkheden 

Zadar per boot verkennen biedt jou de gelegenheid om te genieten van veel vrijheden. De strategische kustplaats was in het verleden al een belangrijke marinebasis van het Byzantijnse rijk, maar kent ook nu nog voldoende ligplaatsen voor jouw boot. Hierdoor heb je een eigen accommodatie tot jouw beschikking en heb je ook de vrijheid om de stad te bezoeken. Een bezoek aan Zadar zal namelijk een aantal dagen in beslag nemen als je alle bezienswaardigheden wilt zien en de omgeving wilt ontdekken. 

 

Veel historie in het oude centrum 

In Zadar zijn dan verschillende bezienswaardigheden. Er zijn namelijk een groot aantal historische gebouwen van de jarenlange geschiedenis. Hierdoor heeft de stad veel karakter. Het oude centrum ligt op een schiereiland, waardoor het afgezonderd is van de rest van de stad. Je kunt hier door de Romeinse straten lopen en verschillende Romeinse kerken bezoeken. Daarnaast zijn er veel musea en meerdere boulevards langs de kades. Hier kun je genieten van een van de traditionele gerechten in de restaurants of verkoeling zoeken met een drankje. 

 

De omgeving en cultuur ontdekken 

Uiteraard kun je ook de omgeving van Zadar ontdekken als je een bootvakantie hebt. Langs de Kroatische kust zijn er namelijk nog meer steden te vinden, waar jij de cultuur van het land kunt ontdekken. De vier grote natuurgebieden in de omgeving, waaronder de Kornati eilanden en het nationale park Paklenica mogen ook niet ontbreken op jouw lijstje van bezienswaardigheden. Met jouw boot kun je alle plekken eenvoudig bereiken en heb je steeds weer een andere bestemming.